Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: Instabilitatea mentală a lui Saakashvili a afectat evenimentele din 2008

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaПленарное заседание "Предпринимательство в новой экономической реальности"
Пленарное заседание Предпринимательство в новой экономической реальности - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2023
Abonare
Instabilitatea mentală a lui Saakashvili a afectat evenimentele din 2008, consideră Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.
BUCUREŞTI, 26 aug – Sputnik. Conducerea georgiană de atunci este responsabilă pentru evenimentele din Georgia, Osetia de Sud și Abhazia din 2008, dar fostul președinte Mihail Saakașvili este în mod deosebit responsabil pentru conflict, a declarat Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei. Potrivit acestuia, instabilitatea psihică a politicianului georgian a afectat situația din regiune.
„Ce trebuie să vorbim despre el mult timp, Saakashvili este un prost care a inclus în toată această poveste, un om cu o îngâmfare umflată care l-a transformat în cele din urmă într-un cadavru politic”, a spus fostul președinte rus într-un interviu exclusiv pentru RT și TASS.
După cum a subliniat Medvedev, nu numai Saakashvili este responsabil pentru tot ce s-a întâmplat, ci și conducerea Georgiei la acel moment, cu toate acestea, în viața politică totul este aranjat astfel încât decizia finală să fie luată de prima persoană și el poartă " responsabilitate de la Georgia numărul unu”.
Saakashvili a fost cel care a luat decizia de a începe agresiunea și, chiar și cu o înțelegere a rolului Statelor Unite și a „tot felului de vizitatori”, aceasta este în cele din urmă decizia unei singure persoane - șeful statului, crede Medvedev.
„Dar faptul că este un psihopat, o persoană care a avut un psihic dezechilibrat, care a luat stimulente în timpul conflictului, nu știu ce a adulmecat, a fumat, a mestecat cravate, era clar că era instabil psihic, și asta a afectat ceea ce s-a întâmplat, dar răspunde și conducerii georgiene din acea perioadă”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului de Securitate.
În august 2018, Dmitri Medvedev a remarcat că politica agresivă a Georgiei din 2008 și, în consecință, conflictul cu Osetia de Sud au fost alegerea subiectivă a fostului șef al statului Mihail Saakașvili și a anturajului său.
Conflictul s-a desfășurat după ce trupele georgiene au invadat teritoriul republicii în noaptea de 8 august 2008 și au tras în capitala Osetiei de Sud, Tskhinval, din lansatoare Grad.
Președintele de atunci al Rusiei, Dmitri Medvedev, a anunțat începerea unei operațiuni militare de întărire a păcii, în timpul căreia trupele georgiene au fost forțate să se retragă.
La 26 august, Rusia a recunoscut independența celor două republici.
Fluxul de știri
0