Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fostul procuror general al Ucrainei l-a acuzat pe Biden de corupție

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaВыступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали
Выступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2023
Abonare
Fostul procuror general al Ucrainei l-a acuzat pe Biden de corupție și demitere din funcție
BUCUREŞTI, 26 aug – Sputnik. Fostul procuror general al Ucrainei Viktor Shokin, într- un interviu acordat Fox News, al cărui fragment a fost publicat vineri, l-a acuzat pe președintele american Joe Biden de implicare în corupție, spunând că și-a pierdut postul pentru că demiterea sa a fost „plătită” și s-a produs sub presiunea din Washington.
"Nu vreau să mă ocup de fapte nedovedite, dar convingerea mea personală fermă este că da, exact asta a fost. Au fost mituiți", a spus Shokin.
Fostul procuror general al Ucrainei a făcut o declarație conform căreia actualul președinte american „a dat 1 miliard de dolari în schimbul demiterii sale”. „Nu este acesta în sine un caz de corupție?” întrebă Shokin.
Fostul procuror general al Ucrainei este o figură centrală în dezbaterea despre presupusa utilizare a influenței politice de către Biden în calitate de vicepreședinte al Statelor Unite în interesul afacerilor fiului său, Hunter Biden. Shokin a fost concediat în 2016, cred unii, după o presiune intensă din partea lui Joe Biden.
Biden în acei ani a servit ca vicepreședinte al Statelor Unite și a supravegheat direcția ucraineană în administrația lui Barack Obama . El a spus în repetate rânduri că nu are nimic de-a face cu afacerile fiului său, care sunt acum investigate de Camera Reprezentanților controlată de opoziția republicană.
Fluxul de știri
0