Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost agent MI6: FAU au făcut un pas disperat pentru a salva contraofensiva

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaMilitar ucrainean pe poligonul din Kiev, Ucraina
Militar ucrainean pe poligonul din Kiev, Ucraina  - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2023
Abonare
Fost agent MI6 Crook: Forțele armate ucrainene în disperare din cauza eșecului în salvarea contraofensivei
BUCUREŞTI, 26 aug – Sputnik. Forțele armate ale Ucrainei încearcă fără succes să străbată linia de apărare a Rusiei pentru a se justifica în ochii aliaților, a declarat fostul agent MI6 Alastair Crook pe canalul de YouTube Judging Freedom .
„Au făcut un pas disperat pentru a încerca să obțină măcar ceva pe front, dar pierd, nu au putut realiza nimic”, a spus el.
Potrivit vorbitorului, Statele Unite și aliații săi nu vor mai putea transfera noi provizii militare în același volum. Pentru Forțele Armate ale Ucrainei, aceasta a fost ultima șansă de a persevera, a explicat el.
În plus, Crook a adăugat că țările occidentale sunt nemulțumite de ceea ce se întâmplă în teatrul de operațiuni ucrainean. În ciuda tuturor livrărilor de echipamente NATO, trupele ucrainene nu au reușit să obțină succes în cursul contraofensivei, a conchis el.
Pe 4 iunie, regimul de la Kiev a lansat o contraofensivă în direcțiile de Sud a Donețkului , Artyomovsk și Zaporojie, aruncând în luptă brigăzi antrenate de NATO și înarmate cu echipamente străine. După cum a remarcat Vladimir Putin , inamicul nu a putut obține niciun rezultat, iar curatorii occidentali sunt în mod clar dezamăgiți de cursul „contraofensivei”.
La mijlocul lunii august, Ministerul rus al Apărării a anunțat ofensiva în curs în direcția Kupiansk. După cum se precizează în departament, detașamentele de asalt ale Grupului de Forțe de Vest au îmbunătățit poziția de-a lungul liniei frontului în acest sector. Așadar, la începutul lunii, armata rusă a eliberat satul Novoselovskoye și alte cinci așezări din regiune.
Fluxul de știri
0