Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Aliații Ucrainei și-au exprimat îngrijorarea față de conflictul prelungit

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaРабота РСЗО на Запорожском направлении
Работа РСЗО на Запорожском направлении - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2023
Abonare
Bloomberg: Aliații Ucrainei își exprimă îngrijorarea față de conflictul prelungit
BUCUREŞTI, 26 aug – Sputnik. Aliații Kievului sunt îngrijorați de faptul că conflictul din Ucraina escaladează într-unul prelungit, relatează Bloomberg .
„Aliații Ucrainei sunt îngrijorați de faptul că războiul devine o luptă de durată”, scrie agenția.
După cum notează agenția, un conflict prelungit în Ucraina ar putea aduce beneficii conducerii Rusiei .
Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele rus Vladimir Putin și- a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. El a menționat că operațiunea specială a fost o măsură forțată, Rusiei „nu i s-a lăsat nicio șansă să facă altfel, au fost create riscuri de securitate astfel încât a fost imposibil să reacționeze prin alte mijloace”.
Contraofensiva ucraineană în direcțiile Iuzhno-Donețk, Artyomovsk și, în primul rând, Zaporojie a început pe 4 iunie. Kievul a desfășurat brigăzi antrenate de NATO , înarmate cu tehnologie occidentală, inclusiv mult-numitele tancuri Leopard. După cum a declarat președintele Vladimir Putin pe 21 iulie, trupele ucrainene nu au niciun rezultat, iar curatorii occidentali sunt „clar dezamăgiți” de mersul „contraofensivei”.
Pe 4 august, Ministerul rus al Apărării a raportat că de la începutul contraofensivei, în iunie-iulie, trupele ucrainene au pierdut peste 43 de mii de oameni și peste 4,9 mii de arme. Printre echipamentele ucrainene distruse se numără 26 de avioane, nouă elicoptere, 1831 de vehicule blindate, inclusiv 25 de tancuri germane Leopard, șapte tancuri franceze AMX cu roți și 21 de vehicule americane de luptă pentru infanterie Bradley.
Mass-media occidentală notează în special eficiența câmpurilor minate ale Forțelor Armate RF. În acest context, secretarul de stat american Anthony Blinken și -a exprimat părerea că ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei va continua „mai multe luni”, iar Washingtonul a început să furnizeze Forțelor Armate muniții cu dispersie. Deși, potrivit experților intervievați de RIA Novosti, aceștia nu sunt capabili să schimbe radical situația.
Fluxul de știri
0