Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un lider militar european este sceptic în ce privește restabilirea suveranității Ucrainei

© AFP 2024 / APA / HELMUT FOHRINGERRobert Brieger
Robert Brieger - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2023
Abonare
Lider militar important din UE nu este deloc optimist cu privire la ambițiile militare ale regimului Zelenski.
CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. Într-un interviu pentru cotidianul german "Die Welt", Robert Brieger, președintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, compus din cele 27 de state membre, este rezervat cu privire la recuperarea teritoriilor de către Ucraina.
"Rămâne sub semnul întrebării dacă suveranitatea deplină a Ucrainei poate fi restabilită cu resursele disponibile", spune el.
În ceea ce privește contraofensiva Ucrainei, Brieger spune că "ar fi prudent să se aștepte la o pătrundere a forțelor ucrainene prin liniile de apărare rusești".
Șeful celui mai înalt organism militar din Uniunea Europeană explică și de ce sancțiunile occidentale nu au slăbit Moscova. În calitate de președinte al Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC), generalul de patru stele din Austria conduce reuniunile șefilor de Stat Major din 27 de țări membre și îl consiliază și pe diplomatul șef al UE, Josep Borrell.
Aprecierile lui Robert Brieger, principalul general al UE, vin după ce mai mulți strategi militari americani au declarat pentru New York Times, sub protecția anonimatului, că ucrainenii trebuie să-și schimbe strategia dacă vor să mărească ritmul contraofensivei.
Fluxul de știri
0