România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Tensiuni în Poliția română

© Sputnik / Georgiana ArseneO mașină a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București
O mașină a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Accidentul provocat la Vama Veche de un tânăr drogat ce nu fusese reținut de polițiști, face valuri. Liderii sindicali din poliție protestează: pentru șefii din Ministerul de Interne tot ce contează nu e rezultatul ci....cifre și statistici cu care să se laude în presă.
BUCUREȘTI, 25 aug -Sputnik. Liderul de sindicat din poliție, Cosmin Andreica, îl contrazice pe ministrul Cătălin Predoiu, care a prezentat mai multe cifre cu privire la activitatea Poliției române în încercarea de a reduce impactul drogurilor și alcoolului asupra circulației rutiere din România.
În opinia liderului de sindicat, toate acțiunile de până acum ale poliției au fost un „heirupism” motivat de nevoia de a obține rezultate ”de imagine”.
”Nu contează că avem specific diferit în acele judeţe, nu contează că avem de gestionat o situaţie operativă diferită. Nu contează absolut nimic altceva decât să raportăm cifre şi statistici pe care ulterior Ministerul să le prezinte mass-media”, susţine poliţistul.
”Încep să fie tot mai mulţi poliţişti care nu mai acceptă compromisurile, care nu mai acceptă prostituţia profesională, pentru că astăzi avem parte de prostituţie profesională. Vă dau un singur exemplu: avem planul de acţiune la nivel naţional care se numeşte Blocada. De două săptămâni există. (…) Avem acest plan de acţiune dispus de la nivel central pentru toate judeţele. Nu contează că avem specific diferit în acele judeţe, nu contează că avem de gestionat o situaţie operativă diferită. Nu contează absolut nimic altceva decât să raportăm cifre şi statistici pe care ulterior Ministerul (Afacerilor Interne – n.r.) să le prezinte mass-media”, a afirmat Cosmin Andreica, joi seară, la un post tv.
Pe de altă parte, în aceeaşi seară, şi la acelaşi pot de televiziune, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a explicat că în urma acţiunii ”Blocada”, lansată la 30 iunie, au fost constatate ”cifre extrem de îngrijorătoare” – 33.000 de controale, 22.000 de sesizări penale, 1,6 milioane contravenţii – arată ”fenomenul cu care se confruntă Poliţia Română: o lipsă de respect a legii în trafic, arată o problemă de educaţie”.
Fluxul de știri
0