Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

România și Bulgaria vor face propriul lor ”Schengen”?

© AFP 2024 / -Bulgaria, frontieră
Bulgaria, frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2023
Abonare
România și Bulgaria au pe mai departe ”interzis” pentru aderarea la Schengen. Poate aceasta însemnna că cele două state nu pot dezvolta acorduri vamale de tip Schengen între ele?
BUCUREȘTI, 25 aug -Sputnik. Un europarlamentar bulgar, Andrey Novakov, consideră că România și Bulgaria ar trebui să își desființeze controlul la frontieră în contextul în care aceasta ar fi singura soluție pentru ca să se minimizeze pierderile financiare ale celor două state legate de neaderarea la Schengen.
”Pentru fiecare zi pierdută la frontieră, un tir pierde 200 de euro. Mulți șoferi chiar renunță la locurile de muncă din companiile care activează în arelele non-Schengen”, a mai spus europarlamentul bulgar pentru Nova TV.
Premierul bulgar, Nikolai Denkov, a declarat și el că desființarea controlului de frontieră între Grecia, Bulgaria și România, ar însemna posibilitatea unei mai bune securizări, prin redistribuirea resurselor, către frontierele non-UE. Premierul bulgar și cel român s-au întâlnit la Athena unde au discutat despre o ”strategie comună” pe subiectul Schengen.
Fluxul de știri
0