România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România își relansează industria de armament

© Sputnik / Мирослав Ротарьпереплавка оружия topirea armamentului
переплавка оружия topirea armamentului - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2023
Abonare
Industria de armament și tehnică militară a României cunoaște o dezvoltare constantă în ultimul an de zile, sub impactul evoluțiilor din Ucraina. Fabrica de blindate de la Moreni va semna contracte cu Israelul.
BUCUREȘTI, 25 aug -Sputnik. Automecanica Moreni, unica fabrică din România care a produs blindate, caută soluții viabile pentru dezvoltarea unității. În acest sens, este în tratative avansate pentru încheierea unui parteneriat cu firma israeliană de armament Elbit Systems, în scopul obținerii unor contracte ferme.
Conducerea unității din Moreni poartă tratative cu firma Elbit pentru dezvoltarea unui program amplu de colaborare pe parte de muniție, optică și tehnică blindată pe roți și șenile, putând deveni, astfel, un Centru de Excelență pentru Artilerie.
Elbit Systems, o societate din Israel, este specializată în producția de tehnică militară, precum muniție, camioane, blindate pe șenile, blindate pe roți, turele etc.
În urma discuțiilor purtate recent între cele două părți, a reieșit că străinii sunt hotărâți să înceapă colaborarea cu Automecanica. Mai rămân de convins două instituții-cheie din România - MApN și Ministerul Economiei - că această afacere va da roade.
De altfel, de anul trecut, industria românească de armament a marcat un salt de proporții în raport cu anul precedent, sărind de la gaură în buzunare la profit.
Fluxul de știri
0