România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Revolta civică mocnește în România

© AP Photo / Vadim GhirdaProteste la București, 3 mai 2017
Proteste la București, 3 mai 2017 - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2023
Abonare
Cazul decesului tinerei mame de la spitalul din Botoșani, din pricina dezinteresului și relelor tratamente primite din partea personalului medical, continuă să facă valuri în România, amenințând să devină o veritabilă furtună antisistem.
BUCUREȘTI, 25 aug -Sputnik. Reacția statului este văzută ca fiind una anemică, în ciuda eforturilor autorităților centrale de a promite măsuri ferme și regândirea sistemului.
Cu toate acestea, situațiile de malpraxis și dezinteres îm instituțiile spitalicești de stat din România sunt în creștere. Una din cauze este chiar dubla măsură: medicii preferă să muncească mai eficient la cabinetele lor private, unde există un interes financiar pentru satisfacerea clientelei, decât la instituțiile de stat, unde salariile sunt oricum garantate.
În același timp, la Botoșani a fost vandalizată fațada cabinetului medical al medicului direct responsabil de decesul Alexandrei Ivanov, au loc proteste mai multe zile consecutiv.
Și în capitala României, la București, mai multe organizații de mame au decis organizarea unui protest, programat pentru ziua de duminică.
Asociația ”Mame pentru Mame” a decis organizarea unui protest pentru duminică, 27 august, de la ora 17,00 în Piața Victoriei. De asemenea, asociația a anunțat contactarea mai multor parlamentari, pentru a discuta despre necesitatea unor noi măsuri legislative.
Fluxul de știri
0