Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Iranului: Extinderea BRICS arată că politica unilateralismului este în declin

© AP Photo / Office of the Iranian PresidencyEbrahim Raisi
Ebrahim Raisi - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2023
Abonare
Extinderea BRICS este o dovadă că politica unilateralismului se află în declin, a declarat președintele iranian Ebrahim Raisi.
BUCUREŞTI, 25 aug – Sputnik. La începutul zilei, președintele sud-african Cyril Ramaphosa a anunțat că liderii BRICS au decis să invite Argentina, Egiptul, Iranul, Etiopia, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită să se alăture grupului BRICS.
Extinderea BRICS este o dovadă că politica unilateralismului se află în declin, a declarat joi președintele iranian Ebrahim Raisi
„Extinderea BRICS arată că unilateralismul se află în declin”, a spus Raisi, în cadrul unei întâlniri cu președintele chinez Xi Jinping, în contextul Summit-ului BRICS, potrivit Sputnik Internaţional.
De asemenea, președintele Argentinei, Alberto Fernandez, a declarat joi că invitația transmisă ţării sale de a se alătura BRICS este o oportunitate de consolidare a țării.
„A face parte din BRICS este o oportunitate de a ne consolida țara”, a afirmat Fernandez într-un mesaj video publicat pe X, reţeaua de socializare cunoscută anterior ca Twitter.
Fluxul de știri
0