Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militarii moldoveni din Liban au revenit acasă

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaPacificatorii moldoveni la final de mandat în misiunea UNIFIL din Liban
Pacificatorii moldoveni la final de mandat în misiunea UNIFIL din Liban - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2023
Abonare
Comunicatul Ministerului Apărării al RM anuță despre revenirea în țară a pacificatorilor moldoveni care au participat în misiunea UNIFIL
CHIȘINĂU, 25 aug – Sputnik. Ministerul Apărării a RM a emis un comunicat în care este anunțăt despre încheierea misiunii de pacificare a militarilor moldoveni din Liban.
„Militarii din primul contingent al Armatei Naţionale, detaşat în misiunea Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL) au transmis atribuțiile sale pacificatorilor din Armenia”, anunță comunicatul.
Căpitanul moldovean Nicolae Ținevschi, comandantul UNIFIL-1, a transmis drapelul ONU și responsabilitățile funcției locotenentului major Hamayak Margaryan, superiorul contingentului din Armenia.
Evenimentul privind ceremonia de transfer de autoritate s-a desfăşurat la Baza multinaţională „Sector West HQ UNP 2-3”, din localitatea Shama
Activitatea a avut loc în prezenţa comandantului Sectorului West, general de brigadă Giovanni Brafa Musicoro.
Totodată, în marja evenimentului, comandantul batalionului suport, locotenent-colonelul Dario Colaianni a decorat pacificatorii moldoveni cu “Medalia ONU pentru misiuni de pacificare”.
UNIFIL este prima misiune ONU la care Republica Moldova a detașat un contingent format din 32 de militari profesionişti. Aceștia urmează să revină acasă până la finele lunii august curent.
Fluxul de știri
0