Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Adunarea populară a Găgăuziei nu a votat componența nominală a executivului de la Comrat

© SputnikEugenia Guțul la ședința Adunării Populare a Găgăuziei
Eugenia Guțul la ședința Adunării Populare a Găgăuziei - Sputnik Moldova, 1920, 25.08.2023
Abonare
După discuțile în contradictoriu în cadrul ședinței care a avut loc în Adunarea populară a Găgăuziei, deputații de la Comrat au decis doar aprobarea organigramei a noului executiv al regiunii.
CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. După a cincea încercare 26 de deputați locali de la Comrat au susținut parțial inițiativa propusă de bașcanul Eugenia Guțul, de aprobare a noului executiv al regiunii, iar doi dintre deputații găgăuzi s-au abținut.
Membrii Adunării populare a Găăguziei după lungi dicuții în contradictoriu într-un final au aprobat structura executivului regional, arătându-se deschişi unui compromis pentru a nu complica şi mai mult situaţia politică din autonomie. În acest sens, Evgheniei Guţul i s-a spus totuşi că trebuie să optimizeze structura şi să revină mai târziu cu propuneri de reduceri de personal.
Deputații de la Comrat au decis ca proiectul privind votarea uninominală a membrilor executivului să fie retrasă de pe ordinea de zi şi să revină altădată asupra acestuia.
De asemenea, forul legislativ al autonomiei găgăuze a votat o declarație prin care acuză autoritățile centrale ale țării că continuă să prejudicieze împuternicirile autonomiei, nu respectă prevederile statutului regiunii, ceea ce are un impact negativ asupra situației de acolo.
Parlamentul local de la Comrat este nemulțumit de faptul că Legislativul de la Chișinău a amendat Codul Educație, iar prin aceste modificări a decis ca șeful direcției principale de educație a autonomiei să fie și membru al comitetului executiv al autonomiei găgăuze. Aleșii de Comrat consideră că această decizie contravine legii privind statutul autonomiei și este inacceptabilă în Găgăuzia.
Fluxul de știri
0