Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Statul român serbează ziua Ucrainei

© Photo : Președintele RomânieiPalatul Cotroceni luminat în culorile tricolorului cu ocazia Zilei Naționale
Palatul Cotroceni luminat în culorile tricolorului cu ocazia Zilei Naționale - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2023
Abonare
Pentru că eforturile financiare și sacrificiile impuse intereselor românilor pentru cauza ucraineană nu ar fi suficiente, statul român folosește și simboluri.
BUCUREȘTI, 24 aug -Sputnik. Palatul Cotroceni va fi iluminat joi seara în culorile drapelului naţional ucrainean. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, acest demers are loc pentru a marca Ziua Independenţei Ucrainei.
În fiecare an, pe 24 august poporul ucrainean celebrează Ziua Independenţei Ucrainei. În această zi, în 1991, Rada Supremă a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene de atunci, a adoptat Declaraţia de Independenţă a Ucrainei, iar ca rezultat s-a format actualul stat ucrainean.
Nici premierul Ciolacu nu s-a lăsat mai prejos, acesta afirmând că România va continua să transforme Ucraina într-o prioritate în detrimentul intereselor sale.
”La întâlnirea recentă avută cu omologul meu, Denys Shmyhal, precum şi la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest, la care a participat preşedintele Volodimir Zelenski, am reconfirmat sprijinul ferm al României pentru Ucraina. Vom fi alături de Ucraina şi de poporul ucrainean până la victorie şi restaurarea integrităţii teritoriale, dar şi mai departe, în procesul de reconstrucţie a ţării", a transmis Marcel Ciolacu, joi, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.
Fluxul de știri
0