Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Economia rusească este în creștere, în ciuda tuturor așteptărilor

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia a depășit Germania ca a cincea cea mai mare economie din lume în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare (PPP), a spus președintele, citând date de la Banca Mondială.
BUCUREŞTI, 24 aug – Sputnik. În 2022, Rusia a ajuns în topul celor mai mari cinci economii din lume în ceea ce privești paritatea puterii de cumpărare (PPP), depășind Germania, în ciuda sancțiunilor occidentale și a prognozelor despre o prăbușire, a declarat marți președintele Vladimir Putin, citând un raport recent al Băncii Mondiale, potrivit RT.
Conform estimărilor bazate pe datele oficiale publicate de Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional (FMI), Produsul Intern Brut al Rusiei a fost, la sfârșitul anului trecut, de 5,51 trilioane de dolari în termeni de PPP. Raportul a menționat că cifra este cu 38% mai mare decât estimarea oficială de 3,993 miliarde de dolari.
De asemenea, cifrele au arătat că economia rusească s-a plasat înaintea Germaniei atunci când a fost măsurată paritatea puterii de cumpărare, PIB-ul acesteia din urmă fiind de 5 trilioane de dolari.
Vorbind la Consiliul pentru Dezvoltare Strategică și Proiecte Naționale, Putin a menționat că evoluțiile au avut loc „în ciuda prognozelor pesimiste făcute și care sunt încă formulate uneori de unii experți, în primul rând, desigur, de cei occidentali”.
Preşedintele a declarat că este „foarte clar” ratingul care indică faptul că Rusia a depășit Germania în ceea ce privește PPP.
FMI și Banca Mondială și-au ridicat recent prognozele pentru economia rusească, menţionând că PIB-ul va continua să crească, în ciuda sancțiunilor, fiind susținut de producția comercială și industrială puternică, precum și de veniturile energetice mai mari decât se aştepta.
Guvernul rus a menținut o perspectivă pozitivă pentru economie. Prim-ministrul Mihail Mişustin a prezis că, până în 2024, Rusia va fi pregătită să depășească țările dezvoltate în ceea ce privește creșterea economică.
Fluxul de știri
0