Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Braziliei explică de ce BRICS trebuie să îşi creeze o monedă comună

© Sputnik / Mikhail Fomichev / Accesați arhiva multimediaПрилет в Москву президента Бразилии Луиса Игнасиу Лула да Силвы
Прилет в Москву президента Бразилии Луиса Игнасиу Лула да Силвы - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2023
Abonare
O monedă comună pentru tranzacțiile dintre țările membre BRICS ar reduce vulnerabilitățile blocului, a declarat președintele brazilian Lula da Silva.
BUCUREŞTI, 24 aug – Sputnik. Președintele brazilian Lula da Silva a subliniat importanța creării unei monede comune BRICS.
„Crearea unei monede pentru tranzacțiile comerciale între țările BRICS crește opțiunile noastre [de plată] și reduce vulnerabilitățile noastre”, a spus da Silva în cadrul sesiunii plenare de deschidere a Summit-ului BRICS de la Johannesburg, relatează Sputnik Africa.
Președintele a adăugat că participanții la alianță sunt astăzi „consolidați ca forță” și ca uniune politică şi au un rol important de îndeplinit ca lideri. BRICS se pregătește să își reafirme rolul în lume în timpul următoarelor reuniuni ale Summit-ului.
În plus, este planificată „o întâlnire specială în cadrul G20” pentru a permite grupului să facă „încă un pas către a rezista împreună provocărilor și pentru a ne asigura creșterea”.
„Continuăm să fim inspirați să construim o lume mai multipolară, mai echitabilă și mai incluzivă”, a adăugat șeful statului brazilian.
Fluxul de știri
0