Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bundesbank: Germania se va confrunta cu zero creștere

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2023
Abonare
Economia din UE va continua să stagneze, în ciuda scăderii inflației, avertizează Banca Centrală din Germania.
BUCUREŞTI, 24 aug – Sputnik.Producția economică în Germania a stagnat în al doilea trimestru din 2023, după ce s-a contractat în cele două trimestre anterioare, iar creșterea va rămâne zero pe termen scurt, a informat luni Bundesbank.
„Producția economică este posibil să stagneze din nou, mai mult sau mai puțin, în al treilea trimestru din 2023”, a menționat Banca Centrală într-un raport lunar, citat de RT.
Potrivit prognozei, producția industrială va rămâne slabă, întrucât cererea din străinătate a fost într-un trend descendent în ultima perioadă.
„Costurile mari de finanțare vor continua probabil să fie o povară asupra investițiilor. De asemenea, acestea amortizează cererea în sectorul construcțiilor, ceea ce probabil se va reflecta din ce în ce mai mult în producție”, a precizat autoritatea germană de reglementare.
De asemenea, Bundesbank a mai menţionat că guvernul german va înregistra un deficit semnificativ în 2023, întrucât continuă să ofere sprijin extins companiilor și gospodăriilor în contextul crizei, în principal prin impunerea limitelor la prețurile energetice.
În ceea ce privește partea pozitivă, raportul a prezis că, datorită unor locuri de muncă stabile și a creșterii salariilor, precum și a scăderii inflației, recuperarea consumului privat probabil va continua, ceea ce va oferi, de asemenea, un impuls sectorului serviciilor.
Fondul Monetar Internațional a prezis luna trecută că Germania va fi singura economie din G7 care se va contracta anul acesta, confruntându-se cu scăderea din cauza crizei energetice.
Fluxul de știri
0