Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bulgaria avertizează: risc ecologic la Giurgiu

© AFP 2024 / -Bulgaria, frontieră
Bulgaria, frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2023
Abonare
Un scandal ecologic stă să izbucnească între România și Bulgaria, după ce bulgarii se opun categoric unei ”bombe ecologice” românești.
BUCUREȘTI, 24 aug -Sputnik. Proiectul românesc de a construi un incinerator de deșeuri biologice la Giurgiu se lovește de opoziția autorităților și ong-urilor de mediu din Ruse. Aceștia rememorează grava poluare ce le-a afectat orașul din pricina combinatului chimic din Giurgiu, închis în 1992.
Amintirile locuitorilor din Ruse legate de poluarea din România sunt extrem de puternice. Combinatul Verachim de la Giurgiu, funcțional până în 1992, a poluat puternic orașul bulgăresc.
”Nu există un om în Bulgaria care să nu fi auzit de gazarea orașului Ruse, la sfârșitul secolului trecut, precum și despre demonstrațiile care au dus la schimbările democratice din țara noastră. Nu există om care să nu fi simțit măcar o dată mirosul de clor pe care noi îl respirăm de ani de zile și să nu empatizeze cu oroarea unui oraș de 240.000 de locuitori”, a scris și site-ul Sega.
Proiectul românesc a primit deja avizul Ministerului Mediului din România și se bucură de susținerea tuturor autorităților românești.
Fluxul de știri
0