Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Africa de Sud, interesată de tehnologiile rusești pentru a-şi moderniza centralele

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaСовместное фотографирование президента РФ В. Путина с главами делегаций - участниками II Саммита "Россия - Африка"
Совместное фотографирование президента РФ В. Путина с главами делегаций - участниками II Саммита Россия - Африка - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2023
Abonare
Africa de Sud doreşte să învețe din experiența Rusiei pentru a-şi moderniza centralele electrice pe cărbune, a declarat ministrul sud-african al Electricității.
BUCUREŞTI, 24 aug – Sputnik. „Avem multe de învățat de la ruși”. Africa de Sud doreştesă învețe din experiența Rusiei pentru a-şi moderniza centralele electrice pe cărbune, a declarat, pentru Sputnik Africa , ministrul sud-african al Electricității. Principalul interes se referă în special la soluțiile tehnice rusești în această direcție.
Ministrul sud-african al Energiei, Dr. Kgosientsho David Ramokgopa, a răspuns la o întrebare adresată de Sputnik Africa în contextul summitului BRICS. Acesta a exprimat interesul Africii de Sud pentru tehnologiile rusești privind modernizarea centralelor pe cărbune.
Oficialul a declarat că urmează să se poarte discuții cu partea rusă cu privire la aceste centrale electrice.
„Acestea funcționează și astăzi [la] capacitatea lor optimă, aproape de capacitatea lor nominală. Factorul de disponibilitate a energiei este excepțional de mare. Al nostru este de doar 60%, astfel că avem multe de învățat de la ruși”, a spus Ramokgopa.
Potrivit ministrului sud-african, țara sa doreşte să studieze modul în care rușii „au putut prelungi durata de viață a acestor active fără a crește nivelul emisiilor sau al altor surse de combustibil”.
Ministrul sud-african a adăugat că, odată ce vor progresa discuţiile și vor exista rezultate între partenerii BRICS, autoritățile le vor face publice.
„Vorbim cu toată lumea și s-au arătat foarte doritori să ne ajute. Este vorba de aceste soluții tehnice pe care o le au [ruşii]”, a spus Dr. Ramokgopa.
Fluxul de știri
0