Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Spania trece „la dreapta”

CC BY 2.0 / er Guiri / RojigualdaФлаг Испании
Флаг Испании - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2023
Abonare
Va ieși Spania din criza politică de după alegeri? Aceasta este întrebarea care frământă pe analiștii din peninsula Iberică, după ce regele a oferit mandatul de premier liderului dreptei populare.
BUCUREȘTI, 23 aug -Sputnik. Regele Spaniei, Filip al VI-lea, l-a desemnat marţi pe liderul dreptei, Alberto Nunez Feijoo, candidat la funcţia de prim-ministru, chiar dacă el nu are deocamdată majoritatea necesară.
Regele a comunicat "decizia sa de a-l propune pe domnul Alberto Nunez Feijoo drept candidat la preşedinţia guvernului", a declarat într-o conferinţă de presă socialista Francina Armengol, noua preşedintă a Congresului Deputaţilor, reînnoit în urma alegerilor din 23 iulie.
Alegerile legislative anticipate din 23 iulie s-au încheiat fără un câştigător clar. Partidul Popular (PP), condus de conservatorul Alberto Núnez Feijóo, a ieşit pe prima poziţie, câştigând 136 de locuri dintr-un total de 350 în legislativ, dar rămâne departe de majoritatea absolută de 176 de parlamentari, chiar şi cu sprijinul celor 33 de parlamentari ai partidului suveranist Vox, singurul său aliat potenţial.
Fluxul de știri
0