Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și China actualizează acordul privind promovarea și protecția investițiilor

© Sputnik / Vladimir TrefilovФлаги КНР и РФ рукопожатие
Флаги КНР и РФ рукопожатие - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2023
Abonare
Rusia și China au convenit să actualizeze acordul privind protecția investițiilor de capital
BUCUREŞTI, 22 aug – Sputnik. Rusia și China au convenit să lanseze negocieri pentru actualizarea unui acord interguvernamental privind promovarea și protecția reciprocă a investițiilor, a declarat miercuri viceprim-ministrul rus Dmitri Cernîșenko, la deschiderea celei de-a 14-a EXPO China-Asia de Nord-Est."
„Astăzi avem 79 de proiecte de investiții în valoare de 165 de miliarde de dolari în domeniile mineritului și procesării mineralelor, construcției infrastructurii, dezvoltării agriculturii”, a spus Cernîșenko într-un mesaj video pentru participanții la EXPO.
El a menționat că „planul de cooperare investițională ruso-chineză face condițiile pentru munca investitorilor și mai confortabile, împreună cu colegii noștri chinezi am ajuns la etapa finală a reînnoirii sale”.
„De asemenea, am convenit să lansăm negocieri pentru a actualiza acordul dintre guvernele țărilor noastre privind promovarea și protecția reciprocă a investițiilor. Este important ca majoritatea regiunilor Rusiei și provinciilor Chinei să fie implicate în cooperare, acesta este un stimulent puternic pentru crearea de noi puncte de creștere și îmbunătățirea bunăstării cetățenilor noștri”, a subliniat el.
În zilele următoare, a adăugat viceprim-ministrul, „veți putea să vedeți personal acest lucru și să participați activ la consolidarea cooperării în domenii atât de promițătoare precum gazele și petrochimia, transportul și infrastructura, economia verde și tehnologia înaltă”.
"Vedem oportunități mari în domeniul dezvoltării durabile și al reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. Rusia implementează în mod constant agenda climatică atât pe plan intern, cât și internațional", a adăugat el.
Cernîșenko a menționat că părțile acordă o atenție deosebită potențialului turistic al Rusiei și Chinei. „Sunt sigur că turismul va da un nou impuls tuturor domeniilor de cooperare economică dintre Rusia și China, pentru aceasta lansăm călătorii de grup fără viză”, a spus el.
„Dragi prieteni, sunt sigur că Ziua Afacerilor Ruse și EXPO în sine vor deveni o platformă productivă importantă pentru consolidarea cooperării dintre Rusia și China, iar acordurile încheiate astăzi de antreprenori vor duce la creșterea economică accelerată și la îmbunătățirea calității vieții în noi. țări”, a rezumat el.
Cea de-a 14-a EXPO China-Asia de Nord-Est are loc în Changchun , provincia Jilin , din nord-estul Chinei , în perioada 23-27 august .
Fluxul de știri
0