România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România se împrumută de la cetățeni

© Sputnik / Miroslav RotariRoni
Roni - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2023
Abonare
România încearcă să mai ”panseze” deficitul bugetar cu împrumuturi de pe piețele nonbancare. Astfel, statul român lansează miercuri o nouă operațiune de împrumut de la cetățeni, cu ajutorul titlurilor de stat ”Tezaur”.
BUCUREȘTI, 23 aug -Sputnik. În contextul în care se pregătește de negocieri intensive cu Comisia Europeană pentru a negocia soarta PNRR și mărirea marjei de acceptare pentru deficitul bugetar, guvernul României cere cetățenilor ajutorul.
Românii pot achiziţiona, de miercuri, noi titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,30% şi, respectiv, 7,20%, a anunţat Ministerul Finanţelor.
"Fiecare emisiune de titluri de stat pe care o punem la dispoziţie ne arată interesul românilor pentru oportunităţi solide de a economisi în siguranţă. În cadrul ediţiei anterioare a Tezaur, peste 30.000 de români au ales să investească aproape 1,4 miliarde de lei. Randamentul atractiv şi riscurile minime fac din acest instrument o modalitate foarte bună de a face economiile să producă, fiind un instrument accesibil în care nu există restricţii privind suma ce poate fi depusă", a transmis ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.
Fluxul de știri
0