Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin: Cele 5 ţări BRICS au avut o poziție fermă, apărând interesele majorității mondiale

© Sputnik / Alexander Kazakov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele rus, Vladimir Putin, a susţinut un discurs în cadrul celui de-al 15-lea Summit BRICS, subliniind cele mai importante chestiuni ale politicii globale și cooperării economice.
BUCUREŞTI, 23 aug – Sputnik. Țările BRICS au avuto poziție fermă pe arena globală și au protejat interesele majorității statelor mondiale, a declarat președintele rus Vladimir Putin, citat de Sputnik Africa.
„Cele cinci țări ale noastre au avut o poziție fermă pe arena internațională și reprezintă o entitate de renume”, a declarat Putin la o sesiune plenară la Summitul BRICS din Africa de Sud.
Autoritatea organizației este constant consolidată, întrucât obiectivele acesteia îndeplinesc aspirațiile unei părţi principale a comunității internaționale – „așa-numita majoritate mondială”, a adăugat Putin.
Țările BRICS susțin formarea unei ordini mondiale multipolare, bazată pe prioritatea dreptului internațional, precum şi pe dreptul la autodeterminare al tuturor popoarelor, a spus președintele, adăugând că cele cinci țări BRICS se opun hegemoniei și politicii neocolonialiste.

Despre dezvoltarea BRICS

De asemenea, Putin a spus că este timpul să se înființeze Comisia permanentă de transport în cadrul BRICS, comisie care va lucra la logistică.
„O prioritate importantă pentru interacțiunea în cadrul BRICS este crearea de noi rute de transport durabile și sigure ... Credem că a venit momentul să înființăm o comisie permanentă de transport în cadrul BRICS, care se va ocupa nu numai de Proiectul Nordul-Sud, dar, la o scară mai extinsă, şi de dezvoltarea coridoarelor logistice și de transport”, a subliniat Putin.
De asemenea, Rusia așteaptă cu interes să intensifice cooperarea între țările BRICS în domeniul cercetării, a mai spus președintele, adăugând că Moscova este pregătită să împărtăşească tehnologii.
Totodată, Putin a subliniat că țările BRICS trebuie să extindă tranzacţiile în monedele naționale și să sporească cooperarea între bănci.
„Vom contribui la implementarea strategiei de parteneriat economic BRICS până în 2025 și la dezvoltarea de noi orientări pe termen lung. Printre acestea, constatăm necesitatea creșterii rolului statelor noastre în sistemul monetar și financiar internațional, dezvoltarea cooperării interbancare, extinderea utilizării monedelor naționale și intensificarea cooperării între autoritățile de impozitare, vamă și antimonopol”, a adăugat Putin la sesiunea plenară.
Fluxul de știri
0