Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: NATO poartă un război cu drepturi depline și sângeros împotriva Rusiei

© AP Photo / Mindaugas KulbisНорвежские солдаты батальона усиленного передового присутствия НАТО
Норвежские солдаты батальона усиленного передового присутствия НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2023
Abonare
Medvedev a acuzat NATO că poartă un război cu drepturi depline și sângeros împotriva Rusiei
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a spus că NATO poartă un război cu drepturi depline și sângeros împotriva Rusiei, menționând că „inamicul este blocat în el până la urechi”."
Războiul „hibrid”, dar absolut cu drepturi depline și sângeros, pe care NATO îl poartă acum cu noi în Ucraina, cu mâinile regimului de la Kiev și în care adversarii noștri sunt blocați până la urechi, confirmă acest lucru cu toată claritatea. Cum se va sfârși totul este clar acum: înfrângerea fără glorie a Kievului, ca la vremea lui - agresorii georgieni”, a scris Medvedev într-un articol despre evenimentele din 2008 pentru ziarul Arguments and Facts.
El a sugerat că în viitor, Ucraina este probabil să dispară de pe harta politică a lumii. De asemenea, „actorii politici fără talent” vor părăsi scena în dizgrație.
În noaptea de 8 august 2008, Georgia a tras în Osetia de Sud cu mai multe lansatoare de rachete Grad , trupele georgiene au atacat republica și au distrus o parte din capitala sa Tskhinval . Rusia, protejând locuitorii Osetiei de Sud, dintre care mulți au luat cetățenia rusă, a trimis trupe în republică și, după cinci zile de ostilități, a alungat armata georgiană din regiune. La 26 august 2008, Moscova a recunoscut suveranitatea Abhaziei și Osetiei de Sud. Conducerea rusă a afirmat în repetate rânduri că recunoașterea independenței celor două foste autonomii georgiene reflectă realitățile existente și nu este supusă revizuirii. Georgia încă nu recunoaște Abhazia și Osetia de Sud ca state independente și le consideră regiunile sale.
Fluxul de știri
0