Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA vinde elicoptere de 12 miliarde de dolari Poloniei. Urmează România?

© Sputnik / Aleksey NikolskyiФлаги Польши и ЕС
Флаги Польши и ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2023
Abonare
Criza din Ucraina este o oportunitate financiară uriașă pentru industria de război americană, SUA obligându-și aliații să cumpere tot mai mult și tot mai scump, armament, muniție și tehnică militară.
BUCUREȘTI, 22 aug -Sputnik. Statele Unite au aprobat luni un acord care prevede vânzarea a 96 de elicoptere de atac de tip Apache, Poloniei. Vânzarea este în valoare de 12 miliarde de dolari.
În opinia vânzătorilor, americanii, această achiziție va permite Poloniei să fie mai eficientă în participarea la operațiunile NATO, adică....tot în interesul americanilor, având în vedere faptul că NATO deservește exclusiv interesele geopolitice ale SUA.
Polonia a anunţat în ianuarie intenţia de a cheltui 4% din PIB pentru apărare, o ţintă mult peste procentul de 2% cerut de NATO.
În iunie, Varşovia a primit primele tancuri americane Abrams în cadrul unui alt acord, în valoare de 1,4 miliarde de dolari. Armata poloneză, prima armată străină care beneficiază de acest tanc greu, se aşteaptă, până la sfârşitul anului 2024, la livrarea altor 250 de tancuri Abramsnoi.
Fluxul de știri
0