Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul rus de Externe a sosit în Africa de Sud pentru participarea la Summit-ul BRIC

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2023
Abonare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a ajuns marți la Johannesburg pentru a participa la Summit-ul BRICS, care se desfăşoară între 22 și 24 august.
BUCUREŞTI, 22 aug – Sputnik.Ministrul rus de Externe, SergheiLavrov, a ajuns marți la Johannesburg pentru a participa la Summit-ul BRICS, a relatatun corespondent Sputnik.
Summit-ul va avea loc de marți până joi. Lavrov va acționa ca șef al delegației rusești, în timp ce președintele țării, Vladimir Putin, va participa prin conferinţă video.
„Domnul Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe și șeful delegației Federației Ruse, este întâmpinat de către ministrul adjunct al Relațiilor Internaționale și al Cooperării, domnul Alvin Botes, la sosirea la baza aeriană Waterkloof”, a declarat guvernul sud-african pe reţeaua de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter.
Africa de Sud, care deţine preşedinţia blocului în 2023, a invitat delegații din zeci de alte țări și organizații internaționale, inclusiv pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și pe șeful Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat.
În prezent, blocul este format din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Obiectivul principal al summitului este posibila extindere a BRICS. Potrivit ambasadorului Africii de Sud la BRICS, Anil Sooklal, 23 de țări și-au exprimat interesul pentru obținerea calității de membru.
Alte subiecte de discuții de pe ordinea de zi sunt relațiile economice, infrastructura comercială și potențiala trecere la o monedă comună pentru a reduce dependența statelor membre de dolarul american.
Fluxul de știri
0