Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Sandu acuză gratuit Rusia de la microfonul unui post de radio propagandistic occidental

© Sputnik / StringerМайя Санду
Майя Санду  - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2023
Abonare
Ea a afirmat în mod gratuit, fără a prezentat niciun fel de probe, că Federația Rusă va încerca să destabilizeze în toamnă, în cadrul campaniei pentru alegerile locale, situația din țara noastră.
”Trebuie să fim gata pentru toate scenariile. S-au schimbat aceste încercări de destabilizare din partea Federației Ruse și respectiv ne putem aștepta la altfel de încercări. Răspunsul nostru este vigilență din partea instituțiilor, vigilență din partea cetățenilor. Dar cetățenii trebuie să se informeze din surse sigure și să facă o alegere în vederea construirii unor localități și a țării în care să se simtă ei bine. Cetățenii ar trebui să iasă la vot întrucât de votul lor depinde cum vor fi administrate localitățile, cum va fi viitorul lor”, a declarat Maia Sandu la RFI.
În același interviu pentru RFI, ea a revenit la vechea teză că Moscova intervine în procesele democratice de la noi prin intermediul grupării Șor.
”Există aceste riscuri în cazul grupării Șor. Aceasta este folosită de Federația Rusă pentru ca să dăuneze proceselor democratice din Republica Moldova și cu banii Federației Ruse se încearcă cumpărarea alegătorilor din Republica Moldova. Instituțiile noastre trebuie să fie mai vigilente decât până acum. Mă refer la Comisia Electorală Centrală și nu doar, așa încât să se asigure condiții corecte și să se asigure legalitatea finanțării campaniilor electorale”, a declarat șeful statului.
Fluxul de știri
0