Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Întrunire a liderilor sud-est europeni la Atena

© AFP 2024 / KENZO TRIBOUILLARDUrsula von der Leyen și Charles Michel
Ursula von der Leyen și Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2023
Abonare
Aceste zile de august sunt fierbinți și la propriu, și la figurat. Lideri politici din Balcani, între care și premierul Ciolacu, au fost convocați la Atena, la o „reuniune de lucru”, patronată oficial de premierul Greciei dar prezidată neoficial de liderii UE
BUCUREȘTI, 21 aug -Sputnik. Premierul Ciolacu și alți șefi de stat și de guvern din regiunea Balcanilor vor participa la o reuniune de lucru unde cel mai probabil se va discuta despre susținerea acordată Ucrainei.
Premierul Marcel Ciolacu va participa luni, la Atena, la o reuniune de lucru a şefilor de stat şi de Guvern din sud-estul Europei şi Balcanii de Vest, organizată de prim-ministrul elen, Kyriakos Mitsotakis.
Potrivit unui anunţ al Guvernului, discuţiile se vor concentra pe dezvoltarea cooperării regionale în sud-estul Europei, dar şi pe provocările ridicate de evoluţiile conflictului din Ucraina asupra statelor participante la dialogul de la Atena.
La această reuniune vor mai participa, alături de şefii de stat şi de Guvern din regiune, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.
Fluxul de știri
0