Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ciculația pe tronsonul de cale ferată Cahul-Giurgiulești va fi restabilită

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaCale ferată
Cale ferată - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2023
Abonare
Î. S „Calea Ferată din Moldova” a fost autorizată să desfășoare procedurile de inițiere a lucrărilor de reabilitare a terasamentului liniei de cale ferată Cahul- Giurgiulești
CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale a dispus reabilitarea în mod urgent a terasamentului liniei de cale ferată Cahul-Giurgiulești (kilometru 47 – satul Văleni), care a fost afectat grav de alunecările teren din august 2022.
În acest sens, Comisia pentru Situații Excepționale a prevăzut și mecanismul de alocare a sumei de 60 de milioane de lei din bugetul de stat, care vor fi transferate beneficiarului – Calea Ferată din Moldova.
Comisia a dispus reparația căii ferate în urma recentelor atacuri asupra porturilor ucrainene de la Dunăre (Ismail și Reni) și în urma necesității de a dezvolta conexiuni alternative sigure spre și dinspre porturile Giurgiulești, Galați și Reni.
Amintim că, la sfârșitul lui august 2022, circulația trenurilor pe tronsonul Cahul-Giurgiulești a fost închisă, din cauza alunecărilor de teren care au afectat infrastructura feroviară. Ministerul Infrastructurii și Dezvolatării Regionale a precizat atunci că circa 350 m de cale ferată pe segmentul Colibaș-Giurgiulești au fost afectați.
Fluxul de știri
0