România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România vrea să recucerească piața asiatică

© AP Photo / Achmad IbrahimПодготовка флагов на саммите АСЕАН в Джакарте
Подготовка флагов на саммите АСЕАН в Джакарте - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2023
Abonare
Ministrul român al Economiei spune că recucerirea piețelor tradiționale cu țări din Asia precum Singapore, Vietnam și Japonia a fost una din componentele pe care le-a avut în vedere. Declarația demnitarului român.
BUCUREȘTI, 20 aug – Sputnik. Ministrul român al Economiei, Ștefan Radu Oprea, a vorbit despre obiectivul României de recucerire a piețelor asiatice.
”Recucerirea piețelor tradiționale a fost una dintre componentele pe care le-am avut în vedere, inclusiv de a profita industria românească, economia românească de piețele și de acordurile comerciale semnate de Uniunea Europeană cu țările din Asia, vorbim despre Singapore, Vietnam, Japonia”, a declarat Oprea.
El a precizat că România a pierdut destul de mult timp pentru ca aceste instrumente pe care statul român le are la îndemână în a sprijini antreprenorii români să ajungă pe alte piețe nu au fost folosite așa cum ar fi trebuit.
Demnitarul român a expliat că, în octombrie, vor urma alte evenimente, precum Comisia mixtă cu Coreea și în noiembrie Comisia mixtă cu Vietnam. Sunt zone unde există potențial de colaborare foarte mare, atât prin atragere de tehnologie prin investițiile coreene, de exemplu, în România, dar și de export în cazul companiilor românești.
În opinia sa, important este și faptul ca românii să cumpere produse românești.
"Să știm că atunci când cumpărăm produse românești sprijinim locurile de muncă ale celor care lucrează ", a menționat Ștefan Radu Oprea.
Fluxul de știri
0