România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Mii de români își cumpără vechime în muncă

© AP Photo / Vadim GhirdaUn student român la drept ține o copie a constituției țării
Un student român la drept ține o copie a constituției țării - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2023
Abonare
Românii care nu au măcar 15 ani de vechime în muncă merg să își cumpere anii care le lipsesc. Ei mai pot face acest lucru până la sfârșitul lui august, însă Guvernul se pregătește să extindă perioada.
BUCUREȘTI, 20 aug – Sputnik. Românii care vor să își cumpere vechime în muncă trebuie să știe că prețul unui an de vechime se raportează la salariul minim actual. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza acestui lucru.
O lună de cotizație ajunge să coste minim 750 de lei.
Statul poate încasa cel puţin 54.000 de lei de la cei care vor să îşi cumpere maximum posibil. Angajaţii Casei de Pensii cu greu mai fac faţă numărului mare de cereri.
Sunt mai multe motive pentru care românii nu au reuşit să strângă 15 ani de cotizaţie. Aproape toate legate de tranziţia de după comunism. Specialiştii recomandă celor care solicită să cumpere ani de cotizaţie să calculeze cu atenţie înainte, transmite Prima News.
Până la începutul lunii august, doar în Bucureşti s-au semnat peste 3.800 de contracte şi s-au încasat mai bine de 50 de milioane de lei. Statul ar încasa în total peste 2,5 miliarde de lei.
Fluxul de știri
0