Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski va vizita România la o dată necunoscută

© AP Photo / Efrem LukatskyПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2023
Abonare
Anunțul a fost făcut de premierul ucrainean Denis Șmigal, aflat în vizită de lucru în România. Oficialul ucrainean nu a spus când va veni Vladimir Zelenski la București.
BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Premierul Ucrainei a acordat un interviu postului român de televiziune Digi 24, prilej cu care a declarat că premierul României a fost una din primele persoane care a mers la Ambasada Ucrainei în februarie 2022 pentru a-și arăta slugărnicia – pardon, susținerea.
La acel moment, în funcție era Nicolae Ciucă.
”Din primele zile (ale operațiunii militare speciale – nota red), România a început să sprijine Ucraina”, a spus Șmigal.
Oficialul ucrainean a precizat că Vladimir Zelenski va vizita România și că va avea o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. Nu se știe de ce nu va avea o întâlnire cu omologul său, președintele Klaus Iohannis.
”Așadar, cred că președintele Zelenski va vizita România. Nu pot spune data, dar știu că se va întâmpla”, a precizat premierul Ucrainei.
Fluxul de știri
0