România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Se întoarce Crin Antonescu?

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUCrin Antonescu
Crin Antonescu - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul lider al PNL Crin Antonescu dă semne de dezgheț politic după ani de pauză și anunță public că este gata să discute cu Eduard Hellvig dacă acesta va fi interesat de o implicare în alegeri, anul viitor
BUCUREȘTI, 19 aug - Sputnik. Crin Antonescu a vorbit pe larg la Marius Tucă Gândul Live despre necesitatea transformării PNL într-un partid conservator, dedicat valorilor naționale, dar și celor europene, neezitînd să înțepe politica americană, după cum observă publicația Inpolitics.
O lungă perioadă de timp, Antonescu a refuzat orice idee de revenire în politică, ba chiar și să comenteze fenomenul, el având extrem de puține ieșiri publice. Despre spectaculoasa sa retragere de la vârful politicii, în 2014, se vorbește și azi ca despre o enigmă încă neelucidată.
Ieșirea lui la rampă cu o radiografie tăioasă a situației politice din România, inclusiv în context internațional ar putea fi semnalul clar că fostul președinte al PNL s-a săturat să facă tușa și a decis să emită niște semnale în acest sens.

”Mă interesează România…România are nevoie, după cum are nevoie și Europa, de un partid conservator, de dreapta, sănătos, serios. Ceea ce trebuie să devină PPE, și în România nu poate să devină altcineva decât PNL. Astea sunt lucruri care mă interesează, ceea ce nu înseamnă că vreau să revin la conducerea PNL sau să am vreo funcție, dar sunt probleme mari, sunt devieri, acum mă refer la Europa, sunt exagerări, sunt neglijențe incredibile care fac, însumate, ca în acest moment, nici România, din păcate, și nici Europa, și mai din păcate, să nu aibă această forță de dreapta conservatoare, serioasă, cu nimic radical, cu nimic rasist, dar care să fie o păstrătoare a tot ce are mai valoros civilizația asta în care ne-am născut, pe care am moștenit-o și pe care încercăm să o dăm mai departe(…)PNL a cochetat cu ideea de dreapta, și-a rupt piepții cămășii, apar și acum eroi intermitent – că nu sunt tot timpul – eroi ai dreptei, cum e Stegarul Dac, sunt stegari daci și la PNL”, a spus fostul lider PNL.

El a oferit și exemple de exagerări la nivel european: ”Să dau un exemplu, cu ”revoluția verde”. Toată lumea vrea un aer curat, toți politicienii responsabili sunt de acord să ia măsuri împotriva poluării, a nu știu căror pericole, de acord, dar nu până la a face lucruri stranii, nu până la a ne distruge industria, locurile de muncă, pentru că altfel ceea mai verde lume, mai curată, mai ecologică a fost aia în care aveam o frunzuliță în față, o bâta-n mână și nu mergeam nici cu calul, atunci nu polua nimeni, doar vacile și caii.... Din cauza teoriei verzi și din cauza faptului că toate statele din vest au autostrăzi, acum spun că noi nu mai putem băga bani în autostrăzi, pentru că trebuie să reducem traficul.” a spus Antonescu.

Antonescu a mai deplâns pasivitatea politicienilor români care nu au tras de mânecă oficialii europeni în cazul anumitor decizii, deși aveau această posibilitate:

”Nu e vina Bruxellesului că noi nu am făcut asta. N-o băga pe Ursula von der Leyen sau Comisia sau PE unde nu sunt vinovați, ei iau hotărâri și para-hotărâri în favoarea României. Cine nu ”bate” până la Washington înjură Bruxellesul ca fiind cauza tuturor nenorocirilor noastre”, mai afirmă fostul lider liberal.

Chestionat în legătură cu persoana fostului director al SRI, Eduard Hellvig, și vehiculata sa candidatură la Cotroceni, Antonescu a vorbit neașteptat de elogios despre acesta.
.
Fluxul de știri
0