Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia depășește SUA, devenind principalul furnizor de combustibil pentru Brazilia

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaТранспортировка нефти в Новороссийске
Транспортировка нефти в Новороссийске - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2023
Abonare
Brazilia a intensificat achizițiile de produse petroliere rusești, importurile urmând să atingă niveluri record în această lună.
BUCUREŞTI, 19 aug – Sputnik. Brazilia a intensificat achizițiile de produse petroliere rusești, importurile urmând să atingă niveluri record în această lună, a informat Bloomberg joi, citând datele de urmărire a mărfurilor de la firma de analiză energetică Kpler.
În efortul de a-şi crea noi piețe, Moscova și-a consolidat poziția de exportator de combustibil de top către țara latino-americană, de când UE și G7 a impus un embargo însoțit de plafoane de preț pentru produsele petroliere rusești, la începutul lunii februarie.
Interzicerea de către Occident a exporturilor de ţiţei brut şi de produse petroliere din Rusia a declanșat o reorientare a ofertei globale de petrol, ceea ce a determinat Moscova să livreze în Asia, Africa și America Latină.

„Brazilia este cea mai mare piață latino-americană, astfel că rafinăriile ruseşti sunt axate pe livrări către această ţară. Chiar și companiile braziliene recunosc că achiziționarea de motorină rusească creează un avantaj competitiv, astfel că mă aștept să continue”, a spus analistul de la Kpler, Viktor Katona, potrivit RT.

Exporturile către Brazilia vor crește cu 25% în august, comparativ cu luna precedentă, la aproximativ 235.000 de barili pe zi. Acest lucru ar putea ajuta Rusia să depășească SUA şi să devină principalul furnizor de combustibil din străinătate către Brazilia, arată Kpler Data.
Potrivit lui Katona, „obținerea la reducere este un element avantajos financiar” pentru Brazilia, deoarece guvernul face eforturi să reducă costurile combustibililor de transport. Estimările Kpler arată că achizițiile de motorină rusească au redus prețurile combustibilului importat de către Brazilia cu 10 până la 15 dolari pe baril.
De asemenea, Rusia a lansat exporturi de benzină și benzină grea către Brazilia, exporturi care se așteaptă să crească, a adăugat Kpler.
Fluxul de știri
0