Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Referendum în Polonia

© Sputnik / Aleksey NikolskyiФлаги Польши и ЕС
Флаги Польши и ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2023
Abonare
Partidul PiS îi cheamă pe polonezi la referendum să spună dacă vor înstrăinarea companiilor de stat și creșterea vârstei de pensionare
BUCUREŞTI, 19 aug – Sputnik. Partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS), din Polonia, a dezvăluit cele patru întrebări asupra cărora dorește să ceară publicului să se pronunțe într-un referendum care va avea loc probabil simultan cu alegerile.
În timp ce ideea referendumului, atunci când a fost anunțată pentru prima dată în iunie, era inițial axată pe a le cere polonezilor să respingă noul pact privind migrația planificat de UE, cele patru întrebări propuse se referă și la o serie de subiecte:
1. Susțineți vânzarea întreprinderilor de stat? (PiS a actualizat formularea acestei întrebări pentru a adăuga la sfârșit: „…către entități străine, ceea ce duce la pierderea controlului polonezilor asupra sectoarelor strategice ale economiei”).
2. Sunteți în favoarea creșterii vârstei de pensionare [care este] în prezent de 60 de ani pentru femei și de 65 de ani pentru bărbați? (Astăzi, PiS a modificat și această întrebare, care se citește acum astfel: „Sunteți în favoarea creșterii vârstei de pensionare, inclusiv a restabilirii vârstei de pensionare majorate la 67 de ani pentru femei și bărbați?”)
3. Susțineți primirea a mii de imigranți ilegali din Orientul Mijlociu și Africa, în conformitate cu mecanismul de relocare forțată impus de birocrația europeană?
4. Susțineți eliminarea barierei de la granița Poloniei cu Belarus?
Fluxul de știri
0