Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fosta fabrică Mercedes de lângă Moscova reia producția

© AP Photo / Gero BreloerEin Mercedes-Wagen fährt Richtung Potsdamer Platz
Ein Mercedes-Wagen fährt Richtung Potsdamer Platz - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2023
Abonare
Dealerul auto rus Avtodom ar putea lansa producția la o fostă fabrică Mercedes-Benz din regiunea Moscovei, cu noi parteneri anul viitor.
BUCUREŞTI, 19 aug – Sputnik. Dealerul auto rus Avtodom ar putea lansa producția la o fostă fabrică Mercedes-Benz din regiunea Moscovei, cu noi parteneri anul viitor, a anunțat săptămâna aceasta viceprim-ministrul rus Denis Mantiurov, care ocupă funcția de ministru al Comerțului și Industriei.
Ministrul a specificat că fabrica va asambla vehicule ușoare, întrucât linia de producție a fost proiectată special pentru această categorie.
„Sper că colegii mei vor finaliza acordurile cu partenerii industriali selectați și vor începe producția anul viitor”, a spus Mantiurov în contextul Forumului Armata-2023, potrivit RT.
Avtodom a achiziționat în aprilie activele rusești ale Mercedes-Benz, după ce gigantul auto german a părăsit țara din cauza sancțiunilor legate de Ucraina. Vânzarea a inclus fabrica din regiunea Moscovei și Mercedes-Benz Manufacturing Rus LLC, o companie de leasing de maşini și asigurări.
De asemenea, Avtodom a primit dreptul de a efectua întreținerea vehiculelor Mercedes-Benz în Rusia, incluzând garanția și sprijinul după expirarea garanţiei.
Între timp, ziarul Izvestia a raportat luni că Mercedes-Benz a anunțat deconectarea completă a dealerilor ruși de la software-ul său, suspendând accesului la sistemele online utilizate pentru întreținere și identificarea problemelor.
Mercedes a oprit producția în Rusia la începutul lunii martie anul trecut, la scurt timp după începerea conflictului militar din Ucraina. În octombrie, a anunțat că va pleca din Rusia, sub presiunea sancțiunilor occidentale care au pus în pericol viitorul operațiunilor sale de afaceri din țară.
Cu toate acestea, compania germană a asigurat o opțiune de răscumpărare în acordul său cu guvernul rus, pentru a-și vinde activele în țară, ceea ce îi conferă dreptul de a reveni și de a-și relua afacerile în termen de șase ani.
Fluxul de știri
0