România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Echipa României, în top 10 la Olimpiada Internațională de Șah pentru Juniori

© Sputnik / Mihai CarausШахматы
Шахматы - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2023
Abonare
Andrei Filip, Filip Magold, Lia-Alexandra Maria, Vladimir-Alexandru Cnejev, adică echipa României, au încheiat pe locul nouă la Olimpiada Internațională de Șah pentru Juniori U16, care a avut loc în Olanda, la Eindhoven.
BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. La Olimpiadă au participat 63 de echipe din 51 de țări. În cele 9 runde de șah clasic, echipa României a obținut cinci victorii, două remize și două înfrângeri, după cum informează Federația Română de Șah.
Aceasta nu este singura performanță a României. În luna iulie, echipa României a obținut cinci medalii de aur și una de argint la Olimpiada de Matematică din Japonia. Tot în iulie, România a ocupat locul trei pe națiuni la Olimpiada Internațională de Fizică. Din Indonezia, tinerii români au plecat cu locul 1 pe națiuni la Olimpiada Internațională de Geografie, scrie zf.ro.
În ultimii ani, în România, șahul a cunoscut o tot mai mare popularitate, în special în rândul tinerilor. În 2021, în cadrul Federației Române de Șah erau legitimați peste 19000 de sportivi, potrivit Institutului Național de Statistică.
Fluxul de știri
0