Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria blochează în continuare aderarea României la Schengen

Schengen sign - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2023
Abonare
Cancelarul austriac Karl Nehammer a transmis că se opune în continuare extinderii spațiului Schengen
BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik. Nehammer susține că spațiul Schengen nu trebuie să se extindă din cauza numărului mare de imigranți ilegali.
Pe de altă parte, Nehammer a lăudat Bulgaria, țara vecină României, pentru progresele făcute în ceea ce privește migrația ilegală.
Austria se opune în continuare aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Subiectul s-a aflat pe agenda discuţiilor din timpul întâlnirii, de vineri, dintre cancelarul austriac, Karl Nehammer, şi omologul său german, Olaf Scholz, scrie realitatea.net.
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că, în ceea ce privește Bulgaria și România, Germania este gata să își dea acordul.
”Alții, după cum știți, au încă unele întrebări. Însă poziția germană în această chestiune este clară și întotdeauna i-am asigurat pe prietenii noștri din România și Bulgaria de acest lucru”, a spus cancelarul german..
Cancelarul Nehammer a reiterat că sistemul Schengen are deficențe structurale. El a reamintit că anul trecut mai bine de 75% dintre cei 120.000 de solicitanți de azil în țara sa nu fuseseră înregistrați.
Fluxul de știri
0