Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un proiectil anti-drone de calibru mic creat în Rusia în premieră

© RIA Novosti / Министерство обороны РФRussia Military New Altius-U Drone
Russia Military New Altius-U Drone - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2023
Abonare
Rusia a creat, pentru prima dată, un proiectil ghidat de detonare anti-drone. Acest proiectil a fost realizat cu un calibru mic, de 23 mm.
BUCUREŞTI, 17 aug – Sputnik. Proiectilul a fost conceput pentru a elimina cu o eficiență crescută drone, consumând mai puțină muniție.
Muniţiaanti-drone cu detonare ghidată, decalibru mic, creată în Rusia, va fi testată încurând, a precizat pentru Sputnik o sursă dinsectorul militar-industrial rusesc,în timpul Forumului Armata-2023.
„În țara noastră, este prima dată când este dezvoltată o muniție pentru detonare ghidată de acest calibru, 23 mm, iar această inovație va amplifica eficacitatea distrugerii unor ținte mici, cum sunt cvadricopterele și dronele”, potrivit sursei.
După teste, aceasta va fi introdusă pe piață.
Proiectilele cu detonare ghidată explodează la punctul traiectoriei calculat prin mijloace tehnice. În ceea ce privește țintele pe teren, acest tip de proiectile fac mai eficientă ţintirea soldaților inamici ascunși într-o tranşee: proiectilul explodează atunci când ajunge la un punct exact deasupra tranşeei.
În ceea ce privește țintele aeriene, cum sunt rachete sau drone-avion, astfel de proiectile permit crearea șrapnelelor exact pe traiectoria de zbor a avionului. Acest factor face posibilă reducerea considerabilă a muniției și a timpului necesar pentru atingerea unei ţinte aeriene.
Fluxul de știri
0