România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Premierul României, ferm: Nu ne ploconim la Bruxelles!

© Photo : Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2023
Abonare
Marcel Ciolacu a afirmat, la începutul ședinței de Guvern de vineri, 18 august 2023, că el și miniștrii care se vor deplasa la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni, nu se vor „ploconi”. Despre ce este vorba.
BUCUREȘTI, 18 aug – Sputnik. Premierul României a dat asigurări că el și miniștrii care vor merge la Bruxelles vor prioritiza interesul național și nu vor face temenele în fața oficialilor europeni.
Ciolacu a explicat că el și echipa cu care va merge vor avea discuții despre pensiile speciale și măsurile fiscale așa cum este trecut în PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.
”Vreau să fiu foarte clar: premierul României și miniștrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui!”, a declarat Marcel Ciolacu.
Premierul României a explicat că este vorba despre un dialog normal cu Comisia Europeană care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR, automat vizează și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populației.
”Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut”, a declarat Ciolacu.
Premierul a făcut și o trimitere către USR.
„Cred că ipocriții care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să-și aducă aminte ce reforme și jaloane au trecut în PNRR, când au scris că vor fi scoase excepțiile din Codul Fiscal”, a adăugat premierului, cu trimitere la USR.
Ciolacu a subliniat că vizitele la Bruxelles au rolul de a obține lucruri concrete pentru România și români.
Fluxul de știri
0