Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Livrările de gaze rusești în UE au scăzut cu 72% în ianuarie-iulie

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2023
Abonare
Livrările de gaze naturale din Rusia prin conductă către Uniunea Europeană au scăzut cu 72% la nivel anual, la 14,1 miliarde de metri cubi (bcm) în primele șapte luni ale anului 2023.
BUCUREŞTI, 17 aug – Sputnik. Livrărilede gaze naturale dinRusia prin conductăcătre Uniunea Europeană au scăzut cu 72% la nivel anual, la 14,1 miliarde de metri cubi (bcm) în primele șapte luni ale anului 2023, a menţionatForumul Ţărilor Exportatoare de Gaze (GECF), în raportul său lunar, citat de Sputnik.
„Livrările din Rusia au scăzut cu 72% la nivel anual, ajungând la 14,1 bcm”, se arată în raportul lunar referitor la piața gazelor.
Volumul total al importurilor de gaz de către UE s-a ridicat la 90 de miliarde de metri cubi, însemnând o scădere de 32% față de anul precedent, potrivit raportului.
Norvegia a rămas principalul furnizor de gaze prin conductă, cu 50,7 miliarde de metri cubi, sau o cotă de 56%, deși importurile sale au scăzut cu 10% față de 2022.
GECF este o organizație interguvernamentală care include în prezent 19 dintre cei mai importanți producători de gaze naturale din lume.
Algeria, Bolivia, Egipt, Guineea ecuatorială, Iranul, Libia, Nigeria, Qatar, Rusia, Trinidad și Tobago, Emiratele Arabe Unite și Venezuela sunt membri ai GECF, în timp ce Angola, Azerbaidjan, Irak, Malaezia, Mozambic, Norvegia și Peru au statut de observator.
Fluxul de știri
0