Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CSS: Statul trebuie să ofere consumatorilor acces neîntrerupt la resursele energetice

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaConductă de gaz
Conductă de gaz - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2023
Abonare
Membrii Consiliului Suprem de Securitate al Moldovei au discutat despre pregătirea complexului energetic al țării pentru noul sezon de încălzire.
CHIȘINAU, 18 august - Sputnik. Consiliul Suprem de Securitate de la Chișinău a ajuns la concluzia că statul trebuie să fie pregătit să asigure consumatorilor accesul continuu la resursele energetice - gaze, electricitate, agent termic - în orice condiții și context regional.
Totodată, membrii CSS recomandă autorităților competente, în caz de necesitate, să poată oferi ajutorul necesar categoriilor vulnerabile de cetățeni.
„Obiectivul prioritar și în acest an va fi achiziționarea gazelor la cele mai avantajoase prețuri de pe piață și formarea de stocuri suficiente”, este precizat într-un comunicat de presă al Președinției.
Precizăm că joi, 17 august, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în ședință Consiliul Suprem de Securitate al țării pe problema gazelor.
Fluxul de știri
0