Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bunurile de la „Calea Ferată din Moldova” sunt scoase la licitație

© Sputnik / Miroslav RotariЖелезная дорога Молдовы
Железная дорога Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2023
Abonare
Bunurile neutilizate de la „Calea Ferată din Moldova” sunt scoase la licitație.
CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Bunurile neutilizate de la „Calea Ferată din Moldova” sunt scoase la licitație. Întreprinderea anunță șase licitații cu strigare în vederea comercializării acestor bunuri.
Astfel, sunt scoase la vânzare 96 de locomotive, 39 vagoane de călători și 90 cărucioare (boghiuri). Acestea sunt compuse dintr-o pereche de osii cu roți (care reprezintă cea mai scumpă categorie de fier vechi și este acceptată în mod similar cu categoriile corespunzătoare de fier vechi clasele 3A și 5A).
Vor fi comercializate și alte patru vagoane de călători, inclusiv sistemul de frânare și de prindere, expuse în patru loturi. Sunt scoase la licitație și 106 de tank-containere, expuse în 106 de loturi, dar și stocuri de mărfuri, materiale, piese de schimb neutilizate, expuse în 45 de loturi. CFM anunță că toate bunurile sunt scoase la licitație din motiv că sunt uzate sau nefuncționale. Banii obținuți în urma licitațiilor, vor fi reinvestiți în dezvoltarea și modernizarea ulterioară a Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.
Fluxul de știri
0