Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un fost preşedinte francez dă un semnal puternic despre Crimeea

© AFP 2024 / Valery HacheБывший президент Франции Николя Саркози
Бывший президент Франции Николя Саркози - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2023
Abonare
Nicolas Sarkozy a spus că dorința Ucrainei de a recuceri Crimeea este iluzorie deoarece majoritatea locuitorilor peninsulei se consideră ruși
Bruxelles, 18 aug – Sputnik. Dorința Ucrainei de a recuceri Crimeea este iluzorie, deoarece majoritatea locuitorilor peninsulei se consideră ruși, a declarat fostul președinte francez Nicolas Sarkozy într-un interviu acordat Le Figaro.
„Dar în raport cu acest teritoriu, care până în 1954 a fost rus și unde majoritatea populației s-a simțit mereu rusă, cred că orice întoarcere în trecut este iluzorie”, a spus el.
Crimeea a devenit parte a Rusiei în 2014, în urma unui referendum. Ucraina și țările occidentale nu au recunoscut rezultatele, dar autoritățile ruse au subliniat în mod repetat că problema statutului peninsulei este închisă.
Potrivit lui Sarkozy, diplomația este „singurul mijloc de a găsi o soluție acceptabilă” în Ucraina. „Fără compromis, nimic nu va funcționa și riscăm ca în orice moment totul să meargă prost. Acest butoi de pulbere ar putea avea consecințe groaznice”, a spus Sarkozy.
Fostul președinte a mai subliniat că interesele europene nu coincid cu cele americane. „Nu putem rămâne la ideea ciudată de a „lupta un război fără a duce unul”, a explicat el.
Fluxul de știri
0