Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE redirecționează fonduri pentru Ucraina și Republica Moldova

© AP Photo / Yves LoggheDrapele UE în fața sediului Comisiei Europene
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2023
Abonare
Comisia Europeană redirecționează pentru regimurile de la Kiev și Chișinău fonduri destinate inițial cooperării cu Rusia și Belarus.
BUCUREȘTI, 17 aug -Sputnik. Comisia Europeană a anunţat miercuri transferul către cooperarea cu Ucraina şi cu Republica Moldova a unei sume de 135 de milioane de euro, prevăzută iniţial pentru programe cu Rusia şi Belarus, relatează agenţia EFE.
Este vorba despre fonduri din Instrumentul pentru Vecinătate, Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, care fuseseră alocate programelor Interreg NEXT 2021-2027 cu Rusia şi Belarus, dar care acum urmează să fie folosite pentru alte programe Interreg, cu Ucraina şi Republica Moldova, în aceeaşi perioadă, menţionează Comisia Europeană într-un comunicat.
Concret, aceste fonduri vor fi folosite pentru finanţarea unor activităţi diverse, cum ar fi aşa-numitele "coridoare de solidaritate" prin care UE ajută Ucraina să-şi exporte cerealele prin ţările vecine membre ale blocului comunitar.
Aceleaşi fonduri vor mai fi destinate dezvoltării unor legături de transport transfrontalier, serviciilor sanitare, proiectelor de educaţie şi cercetare, planurilor de incluziune socială sau de capacitate instituţională a autorităţilor publice din Ucraina şi Republica Moldova.
Fluxul de știri
0