România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România nu poate evita criza

© Sputnik / Miroslav RotariRoni
Roni - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2023
Abonare
Austeritatea este inevitabilă. Consiliul Fiscal a revizuit proiecția de deficit bugetar pentru anul în curs: va depăși 6% din PIB iar creșterea economică a României a încetinit.
BUCUREȘTI, 17 aug -Sputnik. Cum România își crește cheltuielile pentru înarmare și susținerea regimului de la Kiev, pe de o parte, menajând evaziunea fiscală comisă de marile corporații și bănci, pe de altă parte, cei care vor suferi vor fi tot românii, care vor trebui să trăiască mai prost pentru „slava” lui Zelenski și prosperitatea corporațiilor controlate de Occidentul colectiv.
În timp ce autoritățile românești se laudă cu „creștere economică”, specialiștii atrag atenția- este o creștere artificială și nu se reflectă în veniturile oamenilor, tot mai sărăciți de inflație.
Economia României a crescut în primele șase luni ale anului cu 1,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică. În trimestrul 2, creșterea a fost de 0,9% față de trimestrul 1 al anului trecut și cu 1,1 la sută mai mare față de trimestrul 2 al anului trecut.
Această creştere economică modestă este dată de inflație, spun analiștii economici. Iar nivelul de trai a scăzut.
Fluxul de știri
0