Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fosta fabrică BMW din Rusia lansează producția de mașini chinezești

BMW - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2023
Abonare
Fabrica Avtotor din exclava rusească Kaliningrad a început să producă vehicule comerciale chinezeşti JMC, a anunțat compania miercuri.
BUCUREŞTI, 17 aug – Sputnik. Trei modele ale mărcii chinezeşti au intrat în producție la fabrică, unde anterior erau asamblate mașini germane BMW și maşini Hyundai şi Kia sud-coreene.
„Producătorul auto Avtotor din Kaliningrad cooperează cu compania chineză JMC în producția de vehicule comerciale de înaltă tehnologie. A început producția a trei modele ale mărcii – vehiculul comercial compact urban Carrying, vehiculul comercial universal Conquerși camionul Vigus”, a anunțat compania, potrivit RT.
Avtotor și JMC au convenit să urmeze etape în fabricare cu cicluri complete – care includ sudarea, vopsirea și asamblarea – și stimularea capacității de producție odată ce proiectul se dovedește rentabil.
În ianuarie, producătorul auto rus a început să producă mașini chinezeşti Kaiyi, iar în aprilie a anunțat lansarea de asamblări BAIC și SWM – ambele chinezeşti.
Brandurile chinezeşti au devenit jucători importanți pe piața auto rusească, umplând golul lăsat de firmele occidentale și, de asemenea, reflectând importanța crescândă a Chinei pentru economia țării.
Popularitatea automobilelor chinezeşti în Rusia a crescut în contextul exodului mărcilor europene, americane, japoneze și sud-coreene. Mulți producători auto au considerat că este dificil să continue operațiunile în țară din cauza perturbărilor logistice rezultate din sancțiunile occidentale, în special după ce livrările de mașini și piese de schimb către Rusia au fost oprite.
Avtotor a fost fondată în 1994 la Kaliningrad și a fost prima fabrică din Rusia care a asamblat mașini străine. Are o capacitate de producție de 250.000 de mașini pe an.
Fluxul de știri
0