Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cresc tensiunile la frontiera Belarus- Lituania

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaRussian servicemen in Serbia during the Slavic Brotherhood 2016 joint airborne forces exercise of Russia, Serbia and Belarus
Russian servicemen in Serbia during the Slavic Brotherhood 2016 joint airborne forces exercise of Russia, Serbia and Belarus - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2023
Abonare
După militarizarea frontierei, Lituania a decis să închidă două puncte vamale cu Belarusul, sub pretextul că trupele Wagner staționate în țara vecină, ar fi o amenințare pentru securitatea sa.
BUCUREȘTI, 17 aug -Sputnik. Lituania închide- începând de vineri- două puncte de trecere a frontierei cu Belarus, într-un nou gest care indică tensiunile în creștere între cele două state.
De vineri, punctele de trecere a frontierei de la Sumskas și Tverecius vor fi închise de autoritățile din Lituania, în ciuda protestelor părții belaruse.
Pretextul invocat de lituanieni este prezența trupelor Wagner în Belarus, în timp ce autoritățile de la Minsk consideră gestul ca fiind ”o altă măsură neconstructivă și neprietenoasă a vecinilor noștri”.
De asemenea, Belarusul spune că pretextul invocat de lituanieni ascunde de fapt intențiile reale.
Fluxul de știri
0