Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria acuză băncile că au practici neloiale

© AP Photo / Ronald Zak / Austria ParliamentDas österreichische Parlament (Archiv)
Das österreichische Parlament (Archiv) - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2023
Abonare
Ministrul afacerilor sociale și protecției consumatorilor din partidul Verzilor, Johannes Rauch, a declanșat o ofensivă legală împotriva industriei bancare din Austria
BUCUREȘTI, 17 aug – Sputnik. Ministrul austriac al afacerilor sociale și protecției consumatorilor din partidul Verzilor, Johannes Rauch, acuză băncile că exploatează inechitabil ratele dobânzilor în detrimentul clienților lor.
În Austria se percepe o dobândă de până la 13,25% pentru descoperiri de cont, însă clienții nu primesc nicio dobândă dacă au banii în cont. „Aceasta este o practică neloială”, a declarat Rauch pentru „Ö1-Mittagsjournal”. Băncile fac profituri în detrimentul consumatorilor, a criticat el.
Într-o mișcare curajoasă, ministrul Rauch a pus în mișcare o acțiune în justiție care vizează sectorul bancar, argumentând că actuala practică a ratelor dobânzilor este profund inechitabilă. Austria se confruntă cu o situație în care băncile încasează profituri considerabile, în timp ce clienții lor nu beneficiază deloc de această creștere.
Una dintre problemele semnalate este legată de dobânzile pentru conturile curente. Aici, discrepanțele dintre ratele dobânzilor pentru debit și credit sunt mai evidente. Ministrul Rauch a făcut referire la situația în care băncile percep o dobândă de până la 13,25% pentru descoperirile de cont, în timp ce nu oferă nicio dobândă clienților care au solduri pozitive în cont. Această practică este percepută drept injustă și dezavantajoasă pentru consumatori.
Fluxul de știri
0