Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Negocieri discrete între Iran și SUA

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaTurnul Azadi din Teheran, capitala Iranului
Turnul Azadi din Teheran, capitala Iranului - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Negocieri intense între Washington și Teheran în vederea unui ”acord nescris” între cele două state, cu scopul reducerii tensiunilor dintre cele două state. Miza SUA: Iranul să oprească vânzarea de drone către Federația Rusă.
BUCUREȘTI, 16 aug -Sputnik. Mai multe surse citate de Financial Times vorbesc despre negocieri între Iran și SUA, cu scopul reducerii tensiunii în creștere dintre cele două state.
SUA face presiuni ca Iranul să pună capăt vânzării de drone și de piese de drone pentru Federația Rusă, iar Iranul dorește deblocarea unor conturi în valoare de câteva miliarde de dolari.
De asemenea, cele două state doreascsă reia tratativele privind programul nuclear iranian, context în care secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat marţi că ar saluta orice pas iranian în direcţia scăderii "ameninţării sale nucleare crescânde".

În paralel, SUA şi Iranul au negociat şi un schimb de prizonieri, iar Teheranul a permis transferul a cinci cetăţeni americani din închisoare în arest la domiciliu. Săptămâna trecută, surse au declarat pentru Reuters că Iranul ar putea elibera cinci cetăţeni ai SUA în cadrul unui acord vizând deblocarea de fonduri iraniene aflate în Coreea de Sud în valoare de şase miliarde de dolari
Fluxul de știri
0