Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Letonia comasează trupe la frontiera cu Belarus

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Letonia mobilizează forțe armate suplimentare la frontiera cu Belarus, ca urmare a creșterii riscului de intrare ilegală a migranților dinspre țara vecină.
BUCUREȘTI, 16 aug -Sputnik. Autorităţile din Letonia au anunţat marţi mobilizarea unor efective suplimentare de gărzi de frontieră şi trimiterea de unităţi ale forţelor armate la graniţa cu Belarus din cauza unei ameninţări crescânde de „război hibrid”, cu referire la intrarea ilegală de migranţi, transmite EFE.
Garda de Frontieră letonă a informat într-un comunicat despre „mobilizarea suplimentară de poliţişti de frontieră în serviciu pentru a întări protecţia frontierei externe”, precum şi despre suspendarea concediilor membrilor săi.
Ministrul leton al Apărării, Inara Murniece, a dat instrucţiuni Forţelor Armate Naţionale să trimită efective suplimentare pentru a sprijini poliţiştii de frontieră în activitatea lor de apărare a graniţei cu Belarus.
Măsurile au fost anunţate după ce autorităţile din ţara baltică au anunţat că au interceptat 96 de persoane care încercau să intre ilegal în Letonia din Belarus în noaptea de luni spre marţi.
Până în prezent, în acest an, 5.799 de migranţi au fost împiedicaţi să intre în ţară prin graniţa dintre Letonia şi Belarus, în timp ce 292 au fost admişi în ţara baltică din motive umanitare. Numărul depăşeşte deja cele 5.286 de persoane interceptate în tot anul 2022.
Fluxul de știri
0